Ayrton Zonda 9 Wash i Zonda 9 FX

Opremljeni su sa 37 x 40W LED izvorom visokih performansi sa RGB+W dodatnom sintezom boja
Zonda 9 Wash

Zonda 9 Wash je svetiljka namenjena scenskom osvetljenju. Posebno za ovu seriju Ayrton je razvio tihi režim ventilacije kako bi se prilagodio tišem okruženju koje je često potrebno za osvetljenje pozornice. Pažljivo mešanje boja omogućava savršenu reprodukciju boja, a svaki koncentrični krug se može kontrolisati nezavisno kako bi se prilagodila veličina emitujuće površine i snaga svetiljke. Kompletna biblioteka unapred programiranih boja je trenutno dostupna.
 
Zonda 9 FX

Zonda 9 FX je svestrana svetiljka dizajnirana za mnoštvo primena. Od Wash verzije pozajmljuje neke od glavnih karakteristika i nudi beskonačnu kontinuiranu rotaciju na osi pomeranja i nagiba (I.R.S.™). Individualna kontrola svake LED diode omogućava postizanje 3D svetlosnih efekata. Zonda 9 FX može da proizvede tečni efekat između svojih glavnih sočiva da bi napravio složene grafičke efekte, poznate kao LiquidEffect™. Ovaj efekat se može koristiti samostalno ili u kombinaciji sa glavnom LED matricom.
 
Zonda 9 Wash i Zonda 9 FX dele isti optički sistem koji se sastoji od širokog prečnika 384 mm, 37 sočiva , u kombinaciji sa 37 staklenih vodova sa izlaznom površinom napravljenom od optičke mikrostrukture. Ova kombinacija LED/optičkog sistema može proizvesti moćan izlaz svetlosti od 25.000 lumena i savršeno homogenu mešavinu pastelnih i zasićenih boja, bez obzira na izabranu mešavinu boja.
 
Savršeno jasno razdvajanje između izvora svetlosti pomaže da se pojača nivo kontrasta. Opremljeni 50 mm skraćenim sočivom sa optičkom površinom koja je ekvivalentna okruglom sočivu od 70 mm, Zonda 9 Wash i Zonda 9 FX mogu da dobiju veoma intenzivan snop sa odnosom zuma od 14:1 i širokim opsegom zuma od 4° do 56°.
 
Novi optimizovani i pojednostavljeni sistem hlađenja i navođenja sočiva i pametniji dizajn unutrašnje strukture omogućili su značajno smanjenje veličine i težine ovih svetiljki, u skladu sa Ayrtonovim Slim-21™ programom koji minijaturiše i smanjuje težinu svoje opreme.

Location: Beograd

Date: April, 13_2022