Ayrton - Žene u rasveti

Ayrton nastavlja da podržava Žene u rasveti kroz ekskluzivno Women In Lighting WIL Entertainment Lighting partnerstvo
Ayrton sa ponosom i uzbuđenjem najavljuje da će nastaviti da podržava projekat Women In Lighting tokom 2022. godine preko svog ekskluzivnog partnerstva za osvetljenje WIL Entertainment Lighting.

Osnovan 2019. godine od strane Sharon Stammers i Martin Lupton-a iz Light Collective-a, a već dobro uspostavljen u oblasti arhitektonskog osvetljenja, WIL postoji da obezbedi inspirativnu digitalnu platformu koja profiliše žene koje rade u osvetljenju i dizajnu osvetljenja, slaveći i promovišući svoj rad i karijeru.

Ona dovodi u pitanje nedovoljnu zastupljenost žena u industriji i ima za cilj da podrži i podstakne sledeću generaciju.

Ayrtonov primarni cilj je da podigne svest i proširi domet WIL projekta kako bi uključio žene koje rade na osvetljenju za zabavu – ne samo dizajnere svetla, već i žene koje rade u svim aspektima osvetljenja za zabavu.

„Oduševljeni smo što je WIL odlučio da radi isključivo sa Ayrtonom u perspektivu zabave i postoji mnogo uzbudljivih planova koji se prave za sledeću godinu“, kaže Linea Ljungmark iz Ayrtona.

Prvi od njih je WIL Globalno onlajn okupljanje koje se održava 8. marta 2022. godine kako bi se poklopilo sa Međunarodnim danom žena. U saradnji sa Light Collective, Archifos i proizvođačem arhitektonske rasvete, formalnim osvetljenjem i sponzorisanim od strane Ayrtona, dan je podeljen na tri vremenske zone, od kojih svaka ima 4 sekcije: Globalno osvetljenje, Globalna akcija, Globalno putovanje i Globalni rad.

Detalje kompletnog programa možete pronaći ovde:
https://womeninlighting.com/site/page/wil-global-gathering-2022

„Ovo je prilika da slušate kako dizajneri predstavljaju svoje projekte, saznate više o arhitektonskom osvetljenju i pogledate prezentaciju projekta Emili Bornt, dizajnerke rasvete za zabavu iz SAD, koju Ayrton ponosno sponzoriše“, kaže Ljungmark.

Emili Bornt, osnivač Lighting Entertainment and Production Services, LLC, govoriće o svom radu i iskustvima kao deo doprinosa Global Work u sekciji The Americas.

Pored svoje karijere u oblasti osvetljenja, Emili pruža mentorstvo mlađim ambicioznim dizajnerima i studentima. Ona takođe vodi Fejsbuk grupu za one koji imaju „nemuško“ iskustvo u industriji zabave koja nudi podršku, mogućnosti za rad i osećaj zajednice za one koji možda nemaju pristup inkluzivnom radnom okruženju.

Ayrton želi da pozove sve žene i pristalice da doprinesu ili učestvuju na Globalnom okupljanju. „Deo zabave je druželjubiv „Globalni rulet“ gde možete da se upoznate i družite jedan na jedan sa svetlim ljudima iz celog sveta“, kaže Ljungmark.

Da biste se registrovali za svoju besplatnu kartu od Ayrtona (normalna cena £100,00), pratite ekskluzivni link ispod:

https://hopin.com/events/wil-global-gathering-22/registration?code=RPOQfxQKhbq5jGDP7yXF6bZfF

Možete saznati više informacija o događaju ili WIL-u uopšte putem e-pošte: womeninlighting@ayrton.eu.

Ayrton će takođe sponzorisati nove intervjue za WIL veb lokaciju ovog proleća i doneti prisustvo WIL-a na svakom od glavnih sajmova 2022. godine, pre nego što u oktobru bude domaćin prvog Globalnog okupljanja uživo u sedištu Ayrtona.

„WIL se odnosi na inkluzivnost i slavljenje rada žena u oblasti osvetljenja“, kaže Ljungmark. „Ayrton podržava projekat jer su zabava i arhitektonsko osvetljenje radna mesta u kojima dominiraju muškarci i želimo da se pobrinemo da se žene osećaju uključeno, viđeno i saslušano. Projekat je dobio veliki odziv iz celog sveta i mislim da svi možemo biti veoma ponosni što smo deo ovoga.”

„Oduševljeni smo što možemo da podržimo i budemo deo ove divne inicijative“, dodaje izvršni direktor Ayrtona, Kris Ferante. „Women In Lighting je odličan forum i, s obzirom na to da Ayrton ima tako talentovanu grupu žena u našoj organizaciji, još je važnije da budemo deo ovog projekta. Pored predstojećeg Globalnog okupljanja, uzbuđena sam što pravimo posvećeni odeljak za žene u osvetljenju na našem Prolight + Sound štandu u Frankfurtu, a zatim, kasnije tokom godine, u našem sedištu u Parizu.

WIL se obraća svim ženama u oblasti osvetljenja, a ne samo dizajnerima, i podstičemo vas da stupite u kontakt i da se uključite. Kontaktirajte nas na womeninlighting@ayrton.eu

Location: Beograd

Date: March, 07_2022